Te huur unieke kantoorruimte, Utrecht


Te huur:
Kantoorruimtes in een voormalig Kartuizer kloostercomplex. 12m2, 45m2 en 45m2.
Dicht bij het centrum van Utrecht met eigen parkeergelegenheid en in uitstekende staat van onderhoud, zeer goed geisoleerd en van alle gemakken voorzien. 


De Hof van Chartreuse is een schitterend kantorencomplex, gehuisvest in ruim 400 jaar oude, voormalige kloostergebouwen. Binnen de mooie, lichte en hoge ruimtes zijn werkplekken met een unieke sfeer gerealiseerd, allemaal anders en prachtig gelegen te midden van 5000m2 ecologische tuinen. De tuinen zijn ingericht als supermarkt voor dieren.

Het middeleeuwse Kartuizerkloostercomplex is een rijksmonument.
Het is een heerlijke en inspirerende werkomgeving opeen plek van stilte en groen in de drukke stad. Het is een feest om hier te werken en uw opdrachtgevers te ontvangen.

 

Perfecte bereikbaarheid

Het pand ligt even ten noorden van het centrum.  

Eigen ruim parkeerterrein
5/10 minuten vanaf A27, A28 en A2.
Bushalte recht voor de deur, om de 6 minuten een bus naar CS, om de 8 minuten de ringlijn.
Per fiets naar CS ca. 7 minuten.

Voor extra informatie bel: 06-345 601 28 of ankecolijn@gmail.com

In het voorhuis; begane grond, 45m2

In het voorhuis; 1e etage, 45m2

Deze twee kamers liggen In het voorhuis, achter de prachtige pronkgevel.

Achter de voordeur ligt een grote monumentale hal, die door de huurders gebruikt wordt als wachtruimte.

De ruimte op de begane grond heeft aan 2 zijden grote ramen en een monumentaal eiken parket.

De ruimte op de 1e etage ligt deels onder de kap en heeft ook aan twee zijden ramen.

Huurprijs ivan de ruimte op de begane grond is € 920,00
Huurprijs op de 1e etage is € 850,00

Er is een bijdrage voor het onderhoud van de tuinen van €50,00.

Gas, water en elektra wordt gedeeld met de andere huurders.

 

Onder de monumentale kap, 12m2.

De ruimte heeft de beschikking over de entree, monumentale hal, vergaderruimte, keuken, zitje, toiletten, bergingen, 5000m2 tuin en parkeerplaats. 

Deze ruimte ligt op het zuiden, het is een zolder, met een enorm raam, waardoor het iets weg heeft van een boomhut,

-Huurprijs € 200,-/maand netto, inclusief het gebruik van de grote hal, vergaderkamer en toegang tot de tuinen.

-Bijkomende kosten voor tuin en parkeren € 30,-


Het gebouw
De beschikbare ruimte ligt deels in het middeleeuwse voorhuis en in het oorspronkelijke stalgebouw van de monumentale boerderij uit de 2e helft van de 16e eeuw. Het voorhuis van deze boerderij was onderdeel van de middeleeuwse gebouwen van het Kartuizerklooster.
In 1938 is er een kleuterschool in de oude stallen gevestigd. De nieuwe ideeën over ruimte licht en lucht resulteerden in een zeer hoogwaardige ingreep.

In 2001 is het gebouw opnieuw onder architectuur gerestaureerd. Bij de restauratie zijn moderne materialen toegepast, maar er is ook recht gedaan aan de oorspronkelijke opzet en aan de verbouwing uit 1938. Het zo ontworpen kantoren zijn allemaal volslagen uniek. De kantoren kenmerken zich door mooie, hoge lichte ruimtes met zicht op en toegang tot tuinen en water. Niveau van de afwerking is passend bij de monumentale status.


Algemene gegevens  
-Geringe servicekosten, slechts voor parkeren en tuin. Alle andere kosten zijn op basis van gebruik alleen.
-In zeer goede staat van onderhoud
-Zonder aanpassingen te betrekken.

Op de Hof van Chartreuse zijn in totaal 16 kantoorruimtes. Zo nu en dan komt er een kantoorruimte vrij, die wordt dan op deze pagina gezet. De Hof bestaat uit een 6-tal panden van middeleeuws tot  modern. Iedere ruimte heeft zijn eigen unieke kenmerken. De panden liggen om een prachtige ecologische tuin, waar enorm veel dieren leven. Op sommige plekken in de tuin lijkt het soms of je in een volière zit.

Perfect bereikbaar
-Dichtbij het centrum
-Met eigen parkeerplaats,
-OV voor de deur, CS 8/uur, ringlijn 6/uur -
Schitterende hoge ruimtes met veel licht.
-Uitstekende staat van onderhoud, het is een rijksmonument, volledig gerestaureerd en geisoleerd en van moderne gemakken voorzien.

Kantoorruimtes in een monumentaal gebouw

Op deze plek is in de middeleeuwen het klooster Nieuwlicht gebouwd, een Kartuizerklooster. Het was een groot klooster, met diverse kerken, en veel gebouwen, zowel voor de bewoners als voor gasten. Nu is het een levenig kantoorcomplex met kantoorunits van diverse maten.

Tijdens de beeldenstorm is het hele complex vernietigd, op het poortgebouw na en een gastenverblijf wat er aan grensde. Dit gastenverblijf is gebruikt als voorhuis van een grote boerderij die men er meteen na de beeldenstorm bouwde.

In 1938 is er een kleuterschool in de oude stallen gevestigd. Ernaast kwam een woning voor de conciërge.
In 2001 is het gebouw opnieuw onder architectuur gerestaureerd. Bij de restauratie zijn moderne materialen toegepast, maar er is ook recht gedaan aan de oorspronkelijke opzet en de verbouwing uit 1938. De zo ontworpen kantoren zijn allemaal verschillend en volslagen uniek: het gebouw kenmerkt zich door mooie, hoge lichte ruimtes met zicht op en toegang tot tuinen en waterpartijen. Niveau van de afwerking is passend bij de monumentale status.

Unieke kantoorruimtes

De kantoren en appartementen liggen in een monumentaal pand, in een grote groene ambiance nabij het centrum van Utrecht De Hof van Chartreuse is een schitterend kantorencomplex, gehuisvest  in ruim 400 jaar oude, voormalige  kloostergebouwen.  Binnen de mooie, lichte en hoge ruimtes zijn werkplekken met een unieke sfeer gerealiseerd, prachtig gelegen te midden van 5000m2 ecologische tuinen. Alle panden zijn omringd door hoogwaardig groen. Een unieke plek van stilte en groen in de drukke stad. 

Het middeleeuwse Kartuizerkloostercomplex  is een rijksmonument dat uit diverse gebouwen bestaat. Een heerlijke en inspirerende  werkomgeving. De huurders zijn jonge bedrijven; het vormt een creatieve enclave in de stad.

Als we ruimtes vrij hebben, vindt u die ook op www.kantoorruimtevinden.nl

 Anke Colijn

    sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld