Kleinschalige kantoorruimte centrum Utrecht

Het Hof van Chartreuse is een prachtig kleinschalig complex, wat dicht bij het centrum van Utrecht ligt. Het is enerzijds heel monumentaal en bijzonder, anderzijds klein en overzichtelijk. Het historische kantoorcomplex ligt midden in het groen, in bijzondere ecologische tuinen. Het Hof van Chartreuse biedt uiterst bijzondere kantoorruimte.

Kleinschalige kantoorruimte

Op de Hof zijn in totaal 16 kantoorruimtes, van 12 tot 100m2. Zo nu en dan komt er een kantooruimte vrij, die wordt dan op deze site gezet.
Om de tuin, een enclave van groen midden in de stad, liggen een aantal verschillende panden van middeleeuws tot  modern. Ieder pand heeft zijn eigen unieke kenmerken. Die vind je terug in de gemaakte kantoorruimtes, die ook allemaal anders zijn. De indeling van het oorspronkelijke pand zie je terug in de kantoorruimtes.
Sommige ruimten  hebben 17e eeuwse ramen, maar er zijn ook kantoorruimtes die glas hebben vanaf het hoge plafond tot aan de vloer. Ieder kanoor is, zonder enige uitzondering, bijzonder en heel persoonlijk. De maten varieren van 12m2 tot meer dan 100m2.

Op de Hof is een bijzondere sfeer: de oude panden en de prachtige tuinen trekken huurders die daarbij passen; dat maakt het een goed oord om te verblijven.

Het poortgebouw

Blikvanger is het middeleeuwse poortgebouw. Dit is een van de weinige niet-religieuze panden in Utrecht (of het enige) dat nog volledig oorspronkelijk is in zijn opzet uit 1390. Het was de poort naar het klooster. Op deze overgang van klooster naar gewone wereld woonde de thesaurier, die de financiele en andere wereldlijke zaken voor het klooster regelde.
In het gebouw zijn 4 bijzondere ruimten die allemaal een andere sfeer hebben, maar toch duidelijk bij elkaar horen. Achter het pand is een heel moderne uitbouw van zink gemaakt waar de keuken en het toilte in zijn ondergebracht. De huurders van het kantoor hebben een geweldig terras op het zuiden, in de tuinen.
Dit kantoor is het grootste, meer dan 100m2

De hofstede

Het hoofdgebouw heeft nu twee entrees. Achter beide zijn een aantal kantoorruimtes gevestigd.

Het voorhuis is nog uit de 16e en 17e eeuw. De boerdrij kent diverse bijzondere stijlkenmerken. Een ervan is de pronkgevel. Er zijn nog een 2-tal boerderijen bekend in Nederland die eenzelfde gevel hebben.
Hier liggen nu een paar heel monumentale kantoorruimtes. Een tweetal ruimtes is in de de 17e eeuwse kap gemaakt. De oude opkamer is een erg monumentale ruimte. Ook verleend de prachtige hal toegang tot een van de grote ruimtes die gemaakt zijn in de oude schoolokalen.

Het achterhuis is een vrij nieuw deel, het is rond 1850 gebouwd als stal voor koeien, met een gigantische hooizolder erboven. Er liggen op de begane grond 4 kantoorruimtes die allen in een lokaal gemaakt zijn. De ruimtes zijn hoog, met over de lengte van 7 meter openslaande puien op het zuiden. De kantoorruimtes in de kap zijn heel karakteristiek, omdat we die kap helemaal in het zicht hebben gelaten.

Het paviljoen heeft 2 ruimtes van 50 m2. Ook deze ruimtes zijn hoog en hebben puien over de hele lengte van de ruimte. Het kantoorgebouwtje staat wat achter de historiche panden, midden in de tuin.


Het hele pand is zeer goed gerestaureerd. Alle gevels en de kap zijn perfect geisoleerd, ik denk wel eens dat het het best geisoleerde kantoor van Utrecht is. Tevens is de geluidsisolatie perfect. Het feit dat het pand op een kruising van toevalswegen staat vind ik een voordeel, maar het geluid mag er binnen niet zijn en het is er ook niet. alle kantoren zijn van moderne elektra en Wifi voorzien.

Kantoorruimte in het groen

De panden liggen om een prachtige ecologische tuin, waar enorm veel dieren leven. De tuin is ingericht als 'supermarkt'voor dieren. Iedere plant, struik of boom biedt voedsel of een schuilplaats voor grote aantallen vogels, kikkers, egels en vele anderen. Op sommige plekken in de tuin lijkt het soms of je in een volière zit. Vanuit de meeste kantoorruimte is er uitzicht op deze tuin. Alle huurders kunnen de tuin gebruiken om lekker koffie te drinken, of telefonerend een ommetje maken. Of je gasten ontvangen. Opdrachtgevers komen graag naar zo'n bijzondere plek. Veel huurders vertellen dat ze omzetgroei hebben dankzij deze historische panden en de bijzondere omgeving.

Perfect bereikbaar

-Dichtbij het centrum
-Met eigen parkeerplaats,
-OV voor de deur, CS 8/uur, ringlijn 6/uur

-Schitterende hoge ruimtes met veel licht.
-Uitstekende staat van onderhoud, het is een rijksmonument, volledig gerestaureerd en van moderne gemakken voorzien

Het nieuwe stedenbouwkundige ontwerp, de restauratie van de historische panden, de nieuwbouw -die de enclave weer compleet maakte- en de opzet en indeling van de tuinen is ontworpen en uitgevoerd door Anke Colijn.

sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld